Urheilu

Haapajärvellä pelattiin huippukiekkoa- Kiilat Hockeyn naiset nousivat Mestikseen

Jännittävä finaali Panelian Raikasta vastaan päättyi 0-3 tappioon urhean taistelun jälkeen

Kiilat Hockeyn naisjoukkue pelasi pääsystä jääkiekon Mestikseen ratkaisevassa turnauksessa lauantaina Haapajärvellä. Kiilat voitti välierän ja varmisti sillä sarjanousunsa. Kuva: Suvi Huttunen/Weheartringette

Haapajärvi

Haapajärven ja lähiseudun naisten jääkiekon kausi huipentui lauantaina Haapajärven jäähallissa.

Alueelta koottu Kiilat Hockey naiset kohtasi eri puolilta Suomea tulevat naisten Suomi-sarjan huippujoukkueet. Pääsy välierästä finaaliin varmisti sen, että Kiilat Hockey pelaa ensi kaudella naisten Mestiksessä. Molemmat finalistit pääsivät juhlimaan sarjanousua jo ennen Suomi-sarjan huipentavaa loppuottelua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Välierässä Haapajärven ja lähiseudun naiset kukistivat TPS Akatemian maalein 2-1. Haapajärven maaleista vastasivat Veera Puurula ja Kiia Tuovinen.

Finaalissa Panelian Raikas oli kokeneemmalla joukkueellaan parempi 0-3. Kaikki maalit syntyivät toisessa erässä.

Kiilat Hockey oli finaalissakin vahva ja jopa vei peliä. Se sai luotua useita hyviä maalipaikkoja, mutta maalinteko tuotti vaikeuksia.

Vahvasta otteeesta kertoo, että Kiilat voitti laukaisut ja sai luotua maalivahdeille enemmän töitä. Panelian Raikkaan molari torjui 48 ja Kiilojen 37 kertaa. Kiilat Hockeyn maalissa Janina Åkerlund pelasi mainion välierän ja loppuottelun. Myös Panelian Raikkaan Charlotta Söder oli itse varmuus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haapajärven halli pullisteli yleisöä jo lauantaina kello 9 alkaneessa välierässä TPS:ää vastaan. Loppuottelussa oli jo suuren yleisöjuhlan tuntua. Kotiyleisö eli ottelussa vahvasti mukana ja kannustus oli hurjaa.

Haapajärven Kiilat Hockeyn kausi sujui loistavasti. Se voitti oman lohkonsa. Lohkojen kaksi parasta eli neljä joukkuetta taistelivat viikonloppuna Suomi-sarjan voitosta. Välierän voittaneet kohtasivat loppuottelussa ja hävinneet taistelivat pronssista.

Joukkueenjohtaja Jussi Rissanen Oulaisista sai toiveensa mukaan Haapajärven jäähallin paljon kannustajia ja kannustusta. Faneja tuli kaukaakin, sillä naisten joukkueessa on pelaajia Haapajärven lisäksi ainakin Oulaisista, Nivalasta, Kokkolasta ja Pietarsaaresta.

– Joukkueemme on ison alueen tiimityötä, ja siitä huolimatta yhteishenki on ollut hyvä. Olemme pelanneet hienon kauden ja luotto menestykseen on vahva. Emme lähde milloinkaan peleihin takki auki, mutta terveellä itsetunnolla. Voimme voittaa pelimme ja nousta sarjaporrasta ylöspäin, vaikka pelaajistamme vain neljä on täysi-ikäistä. Loput ovat vielä junioreita, joukkueenjohtaja kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Hienoa, että joukkue sai ansaitsemansa päätöksen kaudelle. Pelit Suomi-sarjassa ovat olleet tiukkoja, mutta joukkue on tehnyt vakuuttavaa tulosta. Ainoastaan ensimmäisessä pelissä jouduimme luovuttamaan pisteet vastustajalle. Joukkueen pelaaminen on parantunut peli peliltä ja kauden edetessä yhä useampi pelaaja on nostanut vahvuuksiaan esille, ja sitä kautta auttanut joukkuetta voittoihin. Paikoin maalivahtimme on ollut kovassakin paineessa, mutta on suorittanut tehtävänsä hienosti ollen koko sarjan kärkitorjujia, Rissanen kertoo.

Haapajärven Akatemia pienoisissa lainausmerkeissä on Rissasen vaalima käsite. Se tarkoittaa, että alueellisella yhteistyöllä voidaan kehittyä ilman suurseuran taustaresursseja. Muut joukkueet Mestiksessä ovat pääsääntöisesti suurempien Liiga-paikkakuntien akatemia joukkueita.

Onnistumiseen auttaa tietysti kotiyleisö. Haapajärvi sai lauantaina äänekkäät kannattajat liikkeelle ja siitä joukkue kiittää tukijoitaan.

///////////////////////////////////////////

Juttua päivitetty 2.4. kello 13.38 lauantain tulosten ja ottelukuvauksen osalta.