Paikallisuutiset

Heikki Halonen julkaisee soololevyn: ”Osa kappaleista kuvastaa Kumisevan kylän paikkoja”

Haapajärveltä kotoisin oleva muusikko Heikki Halonen julkaisee soololevyn Kuva: Arto Hautanen

Haapajärveltä, Kumisevan kylältä lähtöisin oleva muusikko, musiikkipedagogi Heikki Halonen, 38, julkaisee uuden levyn ”There is no time näyttelykuvia” tulevana perjantaina 1.9. 2023 asuinpaikkakunnallaan Jyväskylässä.

Hänen musiikkinsa on instrumentaalimusiikkia, jossa voi kuulla vaikutteita jazzista, rockista ja vaikkapa ambient musiikista. Heikki on tehnyt soololevyyn kaiken itse. Levy tullaan julkaisemaan useimmissa suoratoistopalveluissa muun muassa Spotifyssa, Tidalissa ja Youtubessa.

– Yleensä musiikkini kertoo omista mielenmaisemistani, mikä voi tarkoittaa tunnetta tai vaikkapa jotain paikkaa. Osa uusimman levyni kappaleista kuvastaa Kumisevan kylältä löytyviä paikkoja. Esimerkiksi kappaleeseen Pitkänkankaan rata olen pyrkinyt saamaan hitaasti etenevän höyryveturin äänimaisemaa mukaan, kertoo Heikki.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Muusikon puoliso kuvataiteilija Maarit Siltamäki on maalannut miehensä kappaleiden pohjalta teoksia, jotka ovat esillä näyttelyssä ”There is no time” Galleria Beckerillä Jyväskylässä 9.9-27.9.2023. Myös Heikin musiikki tulee olemaan läsnä näyttelyssä.

Heikki opettaa sähkökitaran soittoa Jyväskylän ammattiopisto Gradialla ja instrumenttipedagogiikkaa Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii muusikkona muutamissa kokoonpanoissa, joissa hän soittaa lähinnä kitaraa.

– Musiikin tekeminen on hyvinkin paljon omien ajatusten ja tunteiden käsittelyä. Ideat syntyvät useimmiten improvisoidessa ja monet viime vuosina syntyneistä sävellyksistä pohjautuvatkin improvisaatioon. Se taas parhaimmillaan kumpuaa hyvin syvältä sisimmästä. Joskus sävellän myös ihan nuoteiksi kirjoittamalla tarkasti musiikkia analysoiden ja pohtien, kuvailee Heikki.

Miehen innostus musiikkiin syntyi ala-asteella, kun hän alkoi ystävänsä kanssa harrastamaan kitaransoittoa. He perustivat oitis bändin nimeltä ReMetallica. Myöhempiä Heikin lapsuus- ja nuoruusajan yhtyeitä olivat Green Dragon ja I think, joissa soitettiin rockvaikutteista popmusiikkia.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Innostusta oli välillä enemmän ja välillä vähemmän, mutta kuitenkin aina bändiharrastus oli vahvasti läsnä arjessa. 19-vuotiaana päätin, että teen musiikista ammatin ja hakeuduin tätä unelmaa tukevaan oppilaitokseen Kauhajoelle. Sieltä muutin Kotkaan ja opiskelin muusikoksi Kymen konservatoriolla. Valmistuin muusikoksi vuonna 2008. Jyväskylässä opiskelin musiikkipedagogi (AMK) ja musiikipedagogi (ylempi AMK) tutkinnot.

Heikki esiintyy itsekseen ja kokoonpanoissa.

- Viimeiset kymmenen vuotta olen keikkaillut 30-50 keikkaa vuodessa. Nykyään ei tule ihan niin paljon keikkailtua, mutta tasaisin väliajoin kuitenkin. Seuraava esiintyminen on puolisoni ja minun taidenäyttelyn avajaisissa.

Muusikko oli kesällä Kumisevan Kaikurockissa. Hän tulee jatkossakin mielellään esiintymään kotiseudulle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Toivon, että kotikyläni pysyy aktiivisena kylänä. Kulttuuri on oiva keino saada kylälle toimintaa, sekä luoda ympärille positiivista pöhinää. Hienoa, että kylältä löytyy aktiivisia ihmisiä järjestämään tapahtumia.