Paikallisuutiset

Haapajärvinen valtuutettu, Katjaana Kauppinen lataa akkunsa luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta

Valtuutettu Katjaana Kauppinen (kesk) lataa patterinsa luonnossa poimimalla marjoja.
Valtuutettu Katjaana Kauppinen (kesk) lataa patterinsa luonnossa poimimalla marjoja. Kuva: Katjaana Kauppinen

Katjaana Kauppinen marjastaa neljä kuukautta vuodessa

– Kai minulla on jonkinlainen marjakuume, joka ei taltu kuin poimimalla marjoja. Samalla voin auttaa niitä, jotka eivät itse ehdi tai pysty marjastamaan. Kerään marjoja yhdessä Kaisa-äitini kanssa. Aloitamme heinäkuussa lakalla, sitten mustikkaa, puolukkaa ja lopuksi karpaloa, siinä vierähtää neljä kuukautta mukavasti, kertoo haapajärvinen, keskustalainen valtuutettuKatjaana Kauppinen vapaa-ajan vietostaan.

Katjaana tunnustaa odottavansa marja-aikaa muun ajan vuodesta.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Olen sosiaalinen ja pidän asiakastyöstä, mutta tarvitsen myös tämän pattereiden latauksen: hiljaisuuden ja luonnon kauneuden. Niistä saan voimaa koko loppuvuodeksi.

Marjoista Katjaana valmistaa usein marjarahkaa, mutta leipomispuolen hoitaa hänen Kaisa-äitinsä, koska naisen mukaan hänelle ei jauhopeukaloa ole siunaantunut. Äiti taas on loistava leipuri.

– Kotipihasta kerään vadelmia ja viinimarjoja, ja mustikoita löytyy kun lähtee ajamaan hiekkatietä suoraan, kääntyy katajapuskan kohdalta vasempaan ja sitten punaisen postilaatikon jälkeen koivun kohdalta menee oikealle metsään, niin sadan metrin päässä on hyvä paikka, neuvoo Katjaana pilkettä silmäkulmassa.

Muina, kuin marjastusaikoina valtuutettu ulkoilee koiran kanssa metsässä ja viihtyy kotona muun muassa lukemalla kirjoja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Luen aina mielentilan mukaan. Välillä romantiikkaa, jännitystä, mutta toteen pohjautuvat historialliset romaanit ovat suosikkejani. Wilbur Smith on ehdoton suosikkini ulkomaisista ja Helena Immonen kotimaisista. Odotan Helenan uutta kirjaa innolla.

Tehdessään kotitöitä Katjaana kuuntelee ja katselee tv-sarjoja kuten Emmerdalea, Kauniita ja rohkeita, Salattuja elämiä ja saksalaista Lemmen viemää.

– Kielitaito on kohentunut, etenkin saksankieli, jota en ole opiskellut. Kun vain kuuntelee eikä katso, niin väkisin oppii kieltä. Välillä pitää käydä katsomassa, että mitä puhuttiin jos tulee uusia sanoja, mutta paljon on helppoja sanoja ja samoja lauseita.

Perheen kanssa Katjaana pelaa lukuisia kaapista löytyviä lautapelejä ja vierailee pakohuoneissa. He ovat käyneet Virossa saakka pakohuoneissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Pakohuoneissa on kivaa se jännitys mikä haaste odottaa, ratkaistaanko kaikki arvoitukset ja selvitäänkö annetussa ajassa.