Paikallisuutiset

Haapajärvellä kovatasoinen junioriturnaus jääkiekossa

Haapajärvi

Haapajärven Kiilat Hockey U8-U10 pelaa sunnuntaina omassa turnauksessa Haapajärven jäähallissa. Kuva: Laura Nevalainen

Kiilat Hockey U8-U10 joukkue järjestää K-Rauta turnauksen Haapajärvellä tulevana sunnuntaina. Kotijoukkueen lisäksi turnauksessa on mukana samanikäisiä pelaajia Alajärveltä, Haapavedeltä, Oulaisista, Raahesta ja Ylivieskasta. Pääsponsorina on Haapajärven K-Rauta. Lisäksi monet muut yritykset ovat lahjoittaneet arpajaisvoittoja.

– Toivomme, että saisimme yleisöä paikalle katsomaan peliä ja kannustamaan pelaajia. Näiden pienten pelaamisessa into ja ilo näkyy erityisen hyvin, sanoo joukkueenjohtaja Päivi Katvala.

Joukkueenjohtajan mukaan heillä on aktiivinen ja kaikin puolin hyvä porukka järjestämässä turnausta. He eivät ole aiemmin järjestäneet vastaavaa ja suurimmalle osalle lapsista turnaus on ensimmäinen laatuaan. Kaikki pääsevät pelaamaan ja turnauksessa jaetaan palkinnot. Ilmassa on urheilujuhlan tuntua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pelaajat Otso Olkkonen, 7, ja Tilda Katvala, 10, odottavat innolla turnausta. Heistä on kiva päästä pelaamaan muiden joukkueiden kanssa. Lapsista parasta jääkiekossa on kaverit ja heidän kanssaan pelaaminen.

Kiilat Hockey ry:n puheenjohtaja Jarkko Mehtälä kannustaa lapsia, nuoria ja aikuisiakin jääkiekon ja taitoluistelun pariin. Kiilojen tärkein arvo on hänen mukaansa opettaa lapsille ja nuorille liikunnallisia elämäntapoja.

Seuralla on joukkue joka ikäluokassa U14 saakka. Lisäksi on kiekkokoululaiset, miesten ja naisten joukkueet, sekä taitoluistelijat. Virallisia pelipassin haltijoita on 204, lisäksi on taitoluistelijat. Jäseniä seurassa on 300, joten mukavasti se laittaa ihmiset liikkumaan.

Kiilat järjestää vuosittain ilmaisen kiekkokoulun perheen pienimmille.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nykyään jääkiekon harrastaminen aloitetaan kohtalaisen nuorena, tavallisesti 5-8 -vuoden ikäisenä, mutta myöhemminkin ehtii kyllä mukaan, kannustaa Jarkko Mehtälä.

Vanhempien pelaajien U15, U17 ja U19 kanssa seura tekee yhteistyötä naapurikuntien kanssa, jotta pelaajille varmistuu katkeamaton pelaajapolku mahdollisimman lähellä kotia.

Yhteistyötä lähikuntien kanssa tehdään entistä näkyvämmin. Viime kuussa perustettiin Jokilaaksojen Kiekko United eli JoKi United, johon kuuluu Kiilat Hockeyn lisäksi Nivala Cowboys, Haapaveden urheilijat ja Pyhäjärven Pohti.