Paikallisuutiset

Biokaasulaitoksen rakentaminen käynnistyy kevään aikana – Uusi tuotantolaitos sijoittuu 4-tien risteysalueelle, kaasuntankkausaseman läheisyyteen

4-tien risteysalueella olevan kaasutankkauspisteen avajaisia vietettiin lokakuun alussa 2022.
4-tien risteysalueella olevan kaasutankkauspisteen avajaisia vietettiin lokakuun alussa 2022. Kuva: Satu Kangas-Viljamäki

Pyhäjärven Biokaasu Oy tiedottaa, että yhtiö rakentaa Pyhäjärvelle biokaasulaitoksen.

Yhtiön hallitus teki investointipäätöksen ja laitoksen rakentaminen käynnistyy jo kuluvan kevään aikana maanrakennustöillä.

Laitos tuottaa biokaasua liikenteen käyttöön ja tuotantolaitos rakennetaan 4-tien risteysalueelle, jo aiemmin valmistuneen tankkausaseman lähellä olevalle Lammasmäen teollisuusalueelle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paineistettu ja puhdistettu biokaasu siirretään putkiyhteydellä tankkausasemalle autoilijoiden käyttöön.

Sijaintipaikka tarjoaa myös muunlaista etua. Tulevaisuudessa läheisellä teollisuusalueella on myös mahdollista hyödyntää biokaasua alueelle sijoittuvan uuden yritystoiminnan tarpeisiin muun muassa prosessilämpönä.

Laitoksen teknologiatoimittajana on Metener Oy Laukaasta ja rakentamisvaiheen on määrä valmistua vuoden loppuun mennessä. Laitoksen rakentamiskustannukset ovat noin 2 miljoonaa euroa ensimmäisen vaiheen osalta. Biokaasun vuosituotantomäärä on 500 000 kWh.

Tuotantokapasiteetin laajentamiseen tähtäävä investointi on myös suunnitteilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tuotannon raaka-aineeksi laitos tarvitsee vuosittain merkittävän määrän peltobiomassoja.

Soveltuvia peltobiomassoja ovat mm. monivuotiset nurmet, valkuaiskasvikasvustot ja viljakasvien oljet.

– Olemme valmiita korjaamaan kokonaisurakointina peltobiomassat tähän tarkoitukseen soveltuvilta peltolohkoilta ja etuna yhteistyöstä viljelijä säästää niittovelvoitteiden ja korjuiden kustannuksissa. Viljelijä saa halutessaan prosessissa syntyvää mädätysjäännöstä eli rejektiä, johon ei sotketa mitään yhdyskuntalietteitä, vaan se on puhdasta luonnonmukaista höystöä pelloille. Toivomme nyt pikaisesti yhteydenottoja hankkeesta kiinnostuneilta viljelijöiltä, Pyhäjärven Biokaasu Oy:n hallituksen puheenjohtajaAri Varis kertoo.

– Kaikki aiheesta kiinnostuneet halutaan tavoittaa jo tässä vaiheessa ja tarjota mahdollisuutta tulla mukaan viljelijäyhteistyöhön.