Paikallisuutiset

Asko Argillander & The Blue Flame nauttii keikoista ja tekee uutta musiikkia

Energinen Asko Argillander & The Blue Flame esiintyi Haapajärvellä. Tunnelma keikalla oli lämminhenkinen. Kuva: Antti Baas

Asko Argillander & The Blue Flame esiintyi Soipa Haapajärvi -festivaaleilla perjantai-iltana. Hetken aikaa myös Askon pitkäaikainen ystävä Jari Savolainen soitti kitaraa bändin kanssa.

Yhtyeeseen kuuluu laulaja ja perustaja Asko Argillander, kitaristi Jussi Kaakkolammi, kitaristi Pauli Juusola, basisti Petri Tiitto ja rumpali Pyry Honkonen. Pauli ja Pete ovat olleet mukana alusta asti.

– Keikka sujui todella hienosti! Meillä oli rento ja hauska ilta lavalla. Uskomme, että se välittyi myös yleisölle, kertovat miehet.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Bändin manageri, Askon puoliso, Annamarja Argillander kiittää järjestäjiä ja mixaajia, että kaikki sujui jouhevasti. Managerin mukaan Haapajärvellä esiintyminen on bändille tärkeää.

– Se on erityistä, sillä HPJ on Askon, Peten ja Paulin kotikaupunki. Tunnelma on aina erityisen lämmin.

Asko muisti läheisiään konsertissa.

- Rakas vaimoni, äitini ja poikani ovat korvaamattomia tukipilareita. Ilman heidän tukeaan en olisi tässä missä nyt olen. Vaimoni antaa minulle voimaa ja inspiraatiota. Äitini puolestaan pitää minut maan pinnalla ja muistuttaa minua elämän tärkeistä arvoista. Poikani kanssa intohimomme musiikkiin on syventänyt yhteyttämme. Olen kiitollinen siitä, että minulla on tällainen upea verkosto ympärilläni. Suuret kiitokset heille, kiittää Asko.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Asko Argillander & The Blue Flame -yhtye on tehnyt pitkän matkan. Yhtye perustettiin alunperin vuonna 1998.

– Vuosituhannen taitteessa keikkailtiin paljon ja mihin tahansa mentiinkin, saimme hienon meiningin aikaan. Sittemmin bändin jäsenet hajaantuivat kukin tahoilleen opiskelujen, perheen perustamisen ja työpaikkojen perässä. Vuonna 2018 kasattiin bändi uudelleen kun nyt on aikaa keskittyä tähän. Ensitöiksemme julkaisimme kaksiosaisen Elvis Presley -singlen, muistelevat miehet.

Bändi keikkailee säännöllisesti, etenkin kesän festivaaleilla.

– Haluaisimme esiintyä enemmän. Viime aikoina olemme keskittyneet uuden musiikin luomiseen. Musiikkiamme voi luonnehtia rockiksi blues-vaikutteilla. Se sekoittaa erilaisia genrejä, kuten perinteistä rockia ja bluesia, tuoden mukaan myös omia sävyjä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Musiikilliset vaikutteemme ovat monipuoliset ja heijastelevat Suomen rikasta musiikkiperinnettä. Sibelius, suomalaisten sielua koskettavat melodiat, sekä energiset esikuvat kuten Hanoi Rocks ovat innoittajiamme. Myös ikonisilla rock-legendoilla, kuten Elvis Presleyllä ja Queenilla, on erityinen paikka sydämissämme, ja nämä vaikutteet kuuluvat vahvasti musiikissamme.

Biisit syntyvät yleensä yhteistyönä; jokainen tuo mukanaan ideoita ja sanoituksia, ja sitten yhdessä työstetään niitä.

– Meillä on hyvä porukka. Kunnioitamme toisiamme ja sopivissa määrin myös haastamme toisiamme.

Bändi paljastaa olevansa kovassa terässä.

– Olemme innostuneita, motivoituneita ja täynnä energiaa. Tavoitteemme on keikkailla entistä enemmän kotimaassa ja mahdollisesti ulkomaillakin. Kappaleemme ovat saaneet merkittäviä soittokertoja ympäri Eurooppaa.

Yhtyeen uusin julkaisu Motorcycle Song on äänimaisema legendaariselle Route 66:lle Las Vegasista Memphisiin, sinne missä rock 'n' roll syntyi.

– Kappale yhdistää voimakkaat riffit ja pohdiskelevat sanat. Meiltä on tulossa yllätyksiä albumiimme, jota parhaillaan työstämme. Olemme avoimia uusille mahdollisuuksille ja odotamme mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Haluamme kiittää fanejamme tuesta ja kannustaa kaikkia keikoille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä