Urheilu

Antti Vuolas ajoi pariajon EM-finaaliin - Haapajärvinen speedwaykuski on tällä kaudella ajanut ammattilaisena Puolassa

Haapajärvinen speedwaykuski Antti Vuolas oli mukana Suomen joukkueessa, joka viikonloppuna Varkaudessa lunasti paikan pariajon EM-finaaliin. Suomi oli kuuden joukkueen tapahtumassa toinen. Kolme parasta joukkuetta pääsi 1. lokakuuta Puolan Opolessa ajettavaan finaaliin.

Antti Vuolas on tällä kaudella kilpaillut Puolan liigassa. Viikonloppuna hän ajoi Suomen joukkueessa, joka lunasti paikan pariajon EM-finaaliin. Kuva: Juhani Lind

Suomen joukkueen Varkaudessa muodostivat Vuolas, Jesse Mustonen ja Timi Salonen. Kisan voittoon ajoi Tanska yhden pisteen erolla Suomeen. Iso-Britannia oli kolmas ja lunasti siten viimeisen finaalipaikan. Ruotsi, Norja ja Suomen sekä Latvian yhteisjoukkue jäivät rannalle loppukilpailusta.

Tanska kokosi 21 pistettä, Suomi 20. Mustonen ajoi 13 pistettä ja Vuolas 7.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pariajon finaalimaa Puola on tullut haapajärviselle kuskille tällä kaudella tutuksi, sillä Vuolas, 23, ajaa nyt toista kauttaan Puolan U24-ekstraliigassa Motor Lublinin U24-joukkueessa. Harvojen suomalaisten ammattikuskien joukkoon kuuluva Vuolas on kautta aikojen viides suomalainen, joka on päässy ajamaan maailman kovatasoisimmassa speedwaysarjassa, Puolan ekstraliigassa.

Vuolas on ajanut Puolan ohella Tanskan ja Ruotsin sarjoissa.

Suomessa speedway on suhteellisen tuntematon laji, mutta Puolassa ja Iso-Britanniassa laji kerää stadionit täyteen yleisöä.

Henkilökohtaisessa EM-karsinnassa Vuolas sijoittui toiseksi ja EM-Challengessa 12:nneksi. Lisäksi hän on osallistunut MM-sarjan karsintaan sijoittuen 12:nneksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Vuolas on harrastanut speedwaytä jo 15 vuotta. Harrastus lähti kotiradalta Haapajärven Kauniskankaalta. Viime vuonna Vuolas voitti mm. U23-sarjan SM-kultaa ja mitaleja tuli myös pariajossa ja joukkuekilpailuissa.