Kulttuuri

Alerey: “Meillä on oma soundi ja teemme biisit itse!”

Bändi on suuremmalle yleisölle vielä melko tuntematon, mutta tänä keväänä heidän on tarkoitus julkaista ensimmäinen single Spotifyhin kaikkien kuunneltavaksi.

Bändissä soittavat ylärivissä istuvat Inka Hirsivaara ja Roni Sinkkonen, sekä alarivissä olevat vas. William Häyry, Roope Sinkkonen ja Matias Leppälä.

Reisjärven Kalajalla sijaitseva vanha koulurakennus on saanut jälleen uusiokäyttöä, sillä se toimii nykyään viisihenkisen Alerey-bändin treenikämppänä.

– Olemme tässä olleet nyt jonkin aikaa vuokralla, bändiläiset kertovat treenipaikastaan.

Mutta siis mikä Alerey? Alerey on vuonna 2021 perustettu bändi, johon tätä nykyä kuuluvat Matias Leppälä, Inka Hirsivaara, Roni Sinkkonen, William Häyry sekä Roope Sinkkonen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Roope tuli mukaan viime kesänä, mutta muuten on oltu melkein tällä samalla porukalla alusta alkaen, kertoo Matias.

– Ja nimi Alerey ei tarkoita mitään eikä sillä ole sen kummempaa merkitystä meille. Se on vain keksitty, bändiläiset kertovat.

Bändikokemusta jäsenistä oli ennen tätä bändiä kunnolla vain Roopella, joka kertoo olleensa vuosien mittaan mukana kaikennäköisissä kokoonpanoissa.

– Minulla on ollut joskus nuorempana myös jotain bänditouhuja, mutta ne oli aika vaihtuvilla kokoonpanoilla ja lyhytaikaisia, Inka kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Ja mä kävin yhdessä bändikerhossa Muurasjärvellä jossain vaiheessa, kun olin nuorempi, Matias naurahtaa.

Jokaisella on bändissä oma soittimensa, ja suurin osa jäsenistä onkin soittanut jo ennen bändin kasaamista. Matias kertoo soittaneensa kitaraa nuoresta lähtien, mutta soittoharrastuksen sitten jääneen taka-alalle moneksi vuodeksi.

– Ensin vähän epäröin tähän bändiinkin lähtemistä, kun en ollut pitkään aikaan soittanut, hän muistelee.

– Mä olen soittanut 10-12 vuotta aktiivisesti ja siinä ajassa olen vähän kaikenlaisia soittimia kerennyt kokeilla, bändissä rumpuja soittava Roope kertoo.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

William kertoo oppineensa oman soittimensa, basson, soittamisen vasta bändiin lähdettyään. Myös Inka osaa soittaa bassoa sekä lisäksi pianoa.

– Tässä bändissä soitan kuitenkin vain suuta! Eli siis laulan, Inka nauraa.

Matias soittaa bändissä lead-kitaraa sekä laulaa. Roni soittaa puolestaan rytmikitaraa ja vastaa omalta osaltaan myös laulusta.

Minkälaista musiikkia te sitten teette?

– Vaikea lokeroida mihinkään genreen. Tehdään hyvin omannäköistä musiikkia ja tärkeintä on, että se kuulostaa omaan korvaan hyvältä. Sanoituksia kappaleissa on sekä suomeksi että englanniksi, bändiläiset tuumaavat.

Biisit he tekevät alusta loppuun itse. Jokainen tekee omia biisejä, joita sitten soitetaan yhdessä.

– Usein kun tullaan tänne soittamaan niin joku saattaa sanoa, että hei, mulla on nyt uusi biisi, voidaanko soittaa sitä. Ja sitten me soitetaan, Matias kertoo.

– Ja se tässä bändissä on minusta aika uniikkia, että meillä on se oma soundi ja sen lisäksi tehdään kaikki itse alusta alkaen, äänitykset mukaan lukien, pohtii Roope.

Bändiläiset pyrkivät käymään treenikämpällään soittelemassa ainakin kerran viikossa.

– Aika monesti sitten vaan improtaan mitä soitetaan, kertoo Roni.

Keikkoja bändi on tehnyt yhden, joka oli joulukuussa Kannuksen monitoimitalolla. Kyseessä oli bändi-ilta, jossa oli soittamassa muitakin pienempiä bändejä lähialueelta.

– Tässä ei varmaan saa kiroilla, niin sanotaan sitten, että tuntui kyllä tosi mahtavalta olla keikalla, Inka naurahtaa muiden bändiläisten yhtyessä mielipiteeseen.

– Ja se keikka onnistui oikeastaan vaan yleisön ansiosta, koska me oltiin varmaan kaikki vähän flunssassa tai jollain tavalla kipeinä silloin, Matias muistelee.

Bändin näillä näkymin seuraava keikka on samaisella monitoimitalolla elokuussa.

– Kovasti haluttaisiin tehdä enemmänkin keikkoja, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa muita kuin tuo, bändiläiset harmittelevat.

Kannuksen keikka löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta. Muualta Alereyn musiikkia ei vielä tällä hetkellä voi kuunnella. Tulevaisuudesta he kertovat kuitenkin sen verran, että bändin ensimmäinen single on tulossa vielä tämän kevään tai alkukesän aikana Spotifyhin.

– Jos vaan joku meidän musiikkia sitten kuuntelee, niin se on jo hyvä saavutus, toteavat bändiläiset yhdessä.